Kääpiö-teemat (2016)

Tänä lukuvuonna valmistamme teatteriopiskelijoideni kanssa satunäytelmän: oman variaation klassikkosadusta Lumikki ja 7 kääpiötä. Meidän versiossamme, 7 kääpiötä (ja Lumikki), roolit vain on keikautettu päälaelleen ja muun muassa kääpiöt on nostettu valokeilaan.

Jo näytelmän suunnittelua aloitellessani tiesin, että haluan tarinan teemamusiikiksi simppelin ja varioitavan melodianpätkän. Tavoitteenani oli luoda korvamato, joka sopisi kääpiöiden suuhun. Yritin kuvitella tuon joukkion rehkimässä kaivoksessa, siivoamassa kotimökkiään, sekä tarpomassa metsän halki aamuvarhaisella töihin ja iltahämärissä kotiin. Samalla yritin koko ajan miettiä, millaisista melodioista itse lapsena pidin: Millainen musiikki tavoittaisi lapsenmielisyyden, joka meidän kaikkien sisällä asuu, mutta jonka me aikuiset herkästi unohdamme?

Lopulta melodia ryömi jostakin korvani juuresta päivänvaloon. Kun sävelmän peruskulku oli löytynyt, oli helppo lähteä leikittelemään erilaisilla variaatioilla ja etsiä niiden joukosta sopivimpia tähän projektiin. Aika nopeasti tajusin, että ainut oikea tapa esittää kääpiöiden lauleskelumusiikkia olisi a cappellana lauluyhtyeen voimin. Avukseni äänityksiin sain vanhat ystäväni Helka Apajalahden ja Elise Hasasen, joiden kanssa olemme laulaneet yhtyeenä joskus aiemminkin.

Perusteema:

Svengiteema:

Suruteema:

Ohessa vielä näytelmämme traileri:


Piditkö kuulemastasi? Ota rohkeasti yhteyttä. Näitä löytyy lisää!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s