Laulunteon taustaa

DSC05736-Edit-Edit

Kuva: Miika Rautiainen

Sävelsin ensimmäisen lauluni 15-vuotiaana, kun päätin koettaa, osaisinko tehdä biisin yläasteaikaiselle bändillemme, Free Butterflies eli vapaat voikärpäset. Kokeilun tuloksena syntyi jazzahtava Walking under the Moon, jonka myötä opin vähintäänkin sen, että englanti ei ole vahvuuteni. Niinpä vaihdoin suomen kieleen.

Suhteeni laulujen tekemiseen on kuitenkin lähtenyt rakentumaan jo paljon aiemmin. Opittuani puhumaan aloin laulaa tarinoita ja vaadin myös muita lukemaan sadut  laulaen. Kenties runonlaulajataipumus on verenperintöä iso-iso-iso-iso-isoäidiltäni, Mateli Kuivalattarelta, jonka laulamia runoja päätyi  muun muassa Kantelettareen.

Olen koko elämäni harrastanut musiikkia ja kasvanut musiikin keskellä. Rakastan laulamista: yksin, kaksin, yhtyeessä, bändissä, kuorossa. Olen soittanut pianoa nelivuotiaasta, vaikka itse asiassa kömpelöine sormineni olen melkoinen pianistin irvikuva. Lauluja olen säveltänyt ja sanoittanut ensimmäisestä yritelmästäni lähtien säännöllisen epäsäännöllisesti.

Vuonna 2018 aloin julkaista lastenmusiikkia duolla Siki-Uni ja Pikku-Häy. Seuraavana vuonna uskaltauduin lavalle esittämään myös muuta musiikkiani itse, ja vielä samana vuonna ilmestyivät ensimmäiset suoratoistopalveluissa julkaistut lauluni artistinimellä Meri-Maaria. Suomenkielistä folkpopia sisältävä esikoisalbumini Tähdistä kotiin julkaistiin toukokuussa 2020, ja vaikka korona pyyhkäisi  keikkakalenterin hetkellisesti tyhjäksi, keväästä tuli kiireinen: Keikka parvekkeiden alla -konseptimme herätti kiinnostusta niin kuulijoissa kuin mediassa, ja lopulta teimme yli 40 keikkaa parin kuukauden sisällä.

Vaikka olen alkanut esittää laulujani itse, etsin niille yhä koteja ja käyttötarkoituksia myös muualta. Lauluja on vapaana paljon ja useissa eri genreissä.
laulu etsii kotia
Muistathan, että laulujani suojaavat tekijänoikeudet. Jos joku lauluista on sellainen, että sinulla olisi sille käyttöä, ota rohkeasti yhteyttä ja tarjoa sille kotia. Tai jos lauluja kuunnellessasi huomaat, että niiden kaltainen musiikki sopisi johonkin projektiisi tai produktioosi, ole minuun yhteydessä. Lauluja syntyy koko ajan lisää, ja teen niitä myös toiveista lähtöisin erilaisiin käyttötarkoituksiin.

**************************
Lue seuraavaksi:
Kuka minä olen
Musiikkia, teatteria, tekstejä